Sosyal Medya

Güncel

Putin, 7 yıl sonra İran’a gidiyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, 7 yıl aradan sonra bugün ilk kez Tahran’a giderek İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve ülkenin dini lideri Hamaney ile görüşecek. Putin’in İran ziyaretinin ana gündem maddeleri enerji işbirliği ve Suriye krizi olacak.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, bugün Ä°ran'ın baÅŸkenti Tahran’da düzenlenecek Gaz Ä°hracatçısı Ãœlkeler Forumu (GECF) 3. Liderler Toplantısı’na katılacak. Forumda 12 üyenin yanı sıra Cezayir, Bolivya, Mısır, Ekvator Ginesi, Ä°ran, Libya, Nijerya, Katar, Rusya, Trinidad-Tobago, Venezüella ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) liderleri de hazır bulunacak. Ayrıca Hollanda, Norveç, Irak, Umman ve Peru temsilcileri de toplantıda gözlemci ülke statüsünde yer alacak.

Öte yandan Putin, Tahran ziyareti çerçevesinde Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani ve ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile ikili görüşmeler yapacak. Rusya Devlet BaÅŸkan Yardımcısı Yuriy UÅŸakov, görüşmelerin gündeminde Suriye’de IŞİD’le mücadele, nükleer enerji ve askeri iÅŸbirliÄŸi konularının olacağını söyledi. Putin'in Ä°ran ziyareti sırasında bir dizi anlaÅŸmanın da imzalanacağını paylaÅŸan UÅŸakov, bunlardan birinin iki ülke arasındaki seyahat koÅŸullarının kolaylaÅŸtırılmasını, bir diÄŸerinin de saÄŸlık alanında iÅŸbirliÄŸi öngördüğünü aktardı.

Son İran ziyaretini 2007'de gerçekleştiren Putin, şu ana kadar İran lideri Ruhani ile iki kez, Hamaney ile de bir kez görüşmüştü.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.